Aktivera din Ragdoll

Ragdolls är känd för att ha en ganska stillsamt och jämnt temperament. Men den behöver fortfarande aktivitet för att må så bra som möjligt. Lektiden är inte bara bra för att katten ska hålla sig mentalt frisk och glad utan kommer även hjälpa den att ska kunna undvika fettvalken som rasen annars är känd för att få.

Ett av de enklaste sättet att aktivera en katt är att skaffa en aktiveringsleksak av ett eller annat slag. Man får dock förbereda sig för att alla aktiveringsleksaker inte fungerar för alla katter. Har man flera katter hemma kan man ibland märka hur en av dem fullkomligt älskar en sådan leksak medan den andra nästan inte ens tittar på den. Men när man väl hittar en aktiveringsleksak som fungerar kommer den kunna göra stor skillnad.

Då aktiveringsleksaker ofta betyder att katten kan leka med den helt själv bör man även satsa på andra leksaker där man själv är mer delaktig. Även här finns det många olika leksaker att välja mellan, men man kan även göra sina egna med något så enkelt som ett snöra och en liten papperstuss. Laserpekare är också en favorit för många katter och något man absolut kan lägga till i leksakssamlingen.

Man kan också se till att göra matstunden mer spännande genom att placera matskålarna där det är lite svårare att komma åt dem. Uppe på hyllor eller ovanpå andra möbler kan vara fungerande alternativ. Se bara till att katten inte riskerar putta ned något som de hoppar upp eller försöker äta där uppe.

Kattmynta är också något man kan prova använda sig av emellanåt. Reaktionen kan variera från katt till katt, men de flesta är väldigt intresserad av doften och kommer att ge ytterligare anledningar för katten att aktivera sig. Kattmynta finns även i sprayform så man kan spraya saker som klösträd och liknande för att göra dem mer intressant. Det kan vara speciellt bra om katten inte vässar klorna tillräckligt mycket själv, eller gör det på möbler eller tapeter.

About