Visste du detta om Ragdoll?

Att det mest karaktäristiska draget är att alla muskler slappnar av då du lyfter upp den. De blir slappa och lealösa helt enkelt. Ragdoll är engelska och betyder trasdocka, därav också rasens namn.

Att deras färger är temperaturkänsliga, vilket innebär att de har mer färgpigment på områden där de är som kallast. En del ställen på kroppen är kallare än andra och här utvecklar de en mörkare färg än på den övriga kroppen. Man kan tänka sig att det är för att mörkare färger drar till sig mer värme, vilket kan vara bra på områden som lätt blir kalla.

Att det är en väldigt intelligent men lat katt, som gärna njuter av mat och stillsam lek. Älskar att bli buren, även om det är en av de största kattraserna och kan väga upp till mastiga 8 kg.

Att som unge föds den alltid vit och första efter en tre-fyra dagar, börjar färgerna visa sig och då först på nosen, trampdynorna och spetsen på öronen. Därefter börjar färgen från nosen sprida sig, följt av färg på tassar och ben. Sist är svansen, men helt färdig i sin färg blir de först efter ett antal år.

Att det är en vattenälskande katt. Sätt på en vattenkran, dusch eller tappa upp ett bad och förmodligen kommer de springande. De älskar speciellt rinnande vatten, men även annan form av vatten går hem hos en Ragdoll.

Att Ragdoll har ett mer hundlikt beteende än kattlikt. Den möter dig i dörren, följer efter dig från rum till rum, ligger bredvid dig, väntar på dig utanför duschen, älskar små leksaker och mjukisdjur, som de gärna bär med sig. De trivs inte ensamma och vill ha mycket socialt umgänge. Detta är en katt som gärna inspekterar allt du gör.

Att de är väldigt tystlåtna och jamar knappt, vilket kan vara bra om du inte vill ha en snackig katt, men nackdelen är att den inte säger något om du tar i den för hårt och det gör ont eller om den mår dåligt.

About